Pastitsio

Pastitsio is een Griekse ovenschotel die in laagjes is opgebouwd, zoals een lasagne.

pastitsio

Pastitsio

Ingrediënten voor 4 personen

Pasta:
– 500 g macaroni
– 60 g boter
– 175 g Parmezaanse kaas
– nootmuskaat, peper en zout
– 3 eieren, licht geslagen

Saus:
– 1 grote ui
– 30 g boter
– 750 g gehakt
– 60 g tomatenpuree
– 125 ml rode wijn
– 125 ml vleesbouillon
– 3 tenen knoflook

Bechamelsaus:

– 75 g boter
– 125 g bloem
– 750 ml melk

Bereiding

Kook de macaroni met zout. Giet af en doe de macaroni terug in de kookpot. Smelt wat boter goudbruin en giet dit over de macaroni. Voeg de helft van de kaas, nootmuskaat, zout en peper toe en roer goed. Laat je pastamengsel goed afkoelen, voeg de eieren toe en meng dit opnieuw zeer goed.

Laat je ui stoven samen met je knoflook en bak hier in het gehakt. Voeg je tomatenpuree, vleesbouillon en rode wijn toe en laat dit een tijdje sudderen. Terwijl je tomatensaus suddert maak je je bechamelsaus. Dit doe je door boter te laten smelten in een pan, hierbij je bloem onder roeren en dan beetje bij beetje, onder voortdurend roeren, je melk toe te voegen.

Beboter een ovenschaal in. Lepel een deel van je macaronimengsel erin en doe hierop je vleessaus. Bedek dit opnieuw met macaroni. Doe hierboven een royale laag bechamelsaus. Strooi er je overige Parmezaanse kaas op en zet je ovenschotel 1 uur in de oven op 180°C.

 

Smakelijk en geniet ervan,

Lynn

2 comments on Pastitsio

  1. Mariska
    juli 22, 2013 at 08:58 (4 jaar ago)

    heb dit nog nooit gehad, lijkt me lekker!

    Beantwoorden

Geef een reactie