Pannenkoeken

Mijn recept voor overheerlijke pannenkoeken, om te maken met de kinderen of gewoon als heerlijk tussendoortje op een zondag.

Ingrediënten voor 4 personen

200 g bloem
60 g suiker
20 g vanillesuiker
4 eieren
20 g boter
2 eetlepels arachideolie
een snuifje zout
een halve liter melk
een uurtje geduld 😉

Bereidingswijze

Doe de bloem, de suiker, de vanillesuiker, het snuifje zout, de eieren en de melk in een kom. Meng goed met een klopper zodat er geen klontjes in het deeg zitten. Smelt de boter en doe deze samen met de olie bij je deeg. Laat dit een uurtje rusten zodat de ingrediënten zich met elkaar kunnen vermengen.

Na het uurtje geduld, meng je nog even de ingrediënten door elkaar. Zet een pannenkoekenpan op het vuur en doe hier naar keuze arachideolie in of een klontje boter. Ik gebruik graag een klontje boter, persoonlijk vind ik dat dit meer smaak geeft aan je pannenkoek. Doe nu een schep van je deeg in je pan. Wil je dunne pannenkoeken zoals ik, dan doe je net genoeg deeg in je pan tot de volledige pan bedekt is. Wil je liever wat dikkere pannenkoeken dan gebruik je wat meer deeg. Snij eerst je randen wat los en beweeg wat met de pan. Komt de pannenkoek los, dan kan je hem draaien en nog 1 minuutje op de andere kant laten bakken.

Serveer met wat slagroom, een gebakken appeltje of banaan en een lekkere tas chocolademelk

Smakelijk en geniet ervan,

Lynn

2 comments on Pannenkoeken

 1. Sylvia
  oktober 23, 2016 at 16:38 (1 jaar ago)

  Vandaag dit recept gemaakt en wij willen niet meer anders!! Volgende keer wel meer beslag maken, de hoeveelheden uit het recept bleken niet voldoende. 😉

  Wel vond ik het beslag erg dun….?

  Beantwoorden
  • Lynn
   april 27, 2017 at 10:24 (12 maanden ago)

   Ik kies bewust voor een dun beslag, ik hou niet zo van dikke pannenkoeken 😉 Als je ze dikker wil kun je minder melk gebruiken! Lekker hé? Ik eet ze zelf zonder suiker omdat ik ze zo lekker vind!

   Beantwoorden

Geef een reactie