Italiaanse tagliatelle met kip

Italiaanse tagliatelle met kip

Italiaanse tagliatelle met kip

Ingrediënten voor twee personen

250 g tagliatelle
300 g kipfilet
2 tomaten
verse parmezaanse kaas
rucola
een halve citroen
verse tijm
verse rozemarijn
verse oregano
peper en zout
twee teentjes look
pesto
marinade van de oil and vinegar

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in stukjes. Doe ze in een kom en doe hier twee lepels marinade bij. Ik ben deze momenteel aan het uitproberen, vandaar heb ik deze gebruikt in mijn recept. Je kan eventueel ook en marinade maken met olijfolie, knoflook en peterselie. Snij de twee teentjes look fijn en meng ze ook onder het vlees. Doe hierna de verse kruiden erbij; oregano, rozemarijn en tijm. Kruidt af met peper en zout.

Kook de tagliatelle gedurende 2 tot 5 minuten afhankelijk van de dikte indien je verse pasta gebruikt. Gebruik je gedroogde pasta kook deze gaar volgens de verpakking.

Terwijl de pasta kookt bak je je vlees en snij je de tomaat. Als de tagliatelle gaar is laat je hem uitlekken en meng je daarna de pesto eronder.

Schik de pasta op een bord, doe hier de stukjes kip bij, de tomaat en de rucola. Knijp wat citroensap uit over je bord en werk af met versgeraspte parmezaanse kaas.

 

Smakelijk en geniet ervan,

Lynn

 

 

Geef een reactie