Gezonde pita

Ingrediënten voor 2 personen

twee tomaten
een halve komkommer
een courgette
drie wortelen
kipfilet naar keuze
4 pitabroodjes
een halve komkommer, geschild en in kleine blokjes gesneden.
3 teentjes knoflook, uitgeperst
250 ml Griekse yoghurt
1 theelepel azijn
1,5 eetlepels olijfolie
versgemalen witte peper
zout
verse bieslook

Bereiding

Tzatziki
Meng in een kom de yoghurt, komkommer, knoflook en azijn. Breng op smaak met peper en zout en roer goed om. Voeg tijdens het roeren, beetje bij beetje de olijfolie toe. Knip de verse bieslook fijn en roer om. Laat een uurtje rusten in de koelkast.

Rauwkost
Schil de wortel, courgette en komkommer. Snijd de tomaten, courgette, komkommer in gelijke stukken. Rasp de wortels fijn. Doe er wat olijfolie, peper , zout en eventueel wat fetakaas op.

Kip
Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze in een pan met wat olie. Kruid met peper en zout.

Voor de pita
Warm de pittabroodjes en snijd ze open. Doe er wat tzatziki in, wat kip en daarna naar keuze wat rauwkost. Eindig eventueel met wat tzatziki.

 

Smakelijk en geniet ervan,

Lynn

Geef een reactie