Gemarineerde lamskoteletten met tzatziki en krielaardappeltjes

Gemarineerde lamskoteletten met tzatziki en krielaardappelen

Gemarineerde lamskoteletten met tzatziki en krielaardappelen

Ingrediënten voor vier personen

Voor de tzatziki
– een halve komkommer, geschild en in kleine blokjes gesneden.
– 3 teentjes knoflook, uitgeperst
– 250 ml Griekse yoghurt
– 1 theelepel azijn
– 1,5 eetlepels olijfolie
– versgemalen peper
– zout

Voor de krielaardappeltjes

– 20 krielaardappeltjes
– fleur de sel
– olijfolie

Voor de gemarineerde lamskoteletten

– 12 lamskoteletten
– 3 teentjes look
– Enkele takjes rozemarijn
– Enkele takjes tijm
– olijfolie
– versgemalen peper
– fleur de sel

Bereidingswijze

gemarineerde lamskoteletten

gemarineerde lamskoteletten

Begin met de gemarineerde lamskoteletten, zo kunnen ze lang genoeg marineren. Maak een droge marinade in een vijzel. Neem de vijzel en doe hier een flinke snuif fleur de sel in. Voeg de look, peperbollen, tijm en rozemarijn toe en stamp goed zodat er een mooie mengeling ontstaat. Leg de lamskoteletten in een ovenschaal en doe er de marinade ruim bovenop. Giet nu een goeie scheut olijfolie hierover zodat de smaken goed verdeeld worden. Ik heb met mijn borsteltje de marinade nog eens verdeeld over de lamskoteletten. Laat een halfuur marineren maar laat dit doen buiten de koelkast, zo komt het vlees mooi op kamertemperatuur om straks te bakken.

Maak nu de tzatziki. Meng in een kom de yoghurt, komkommer, knoflook en azijn. Breng op smaak met peper en zout en roer goed om.
Voeg tijdens het roeren, beetje bij beetje de olijfolie toe. Laat een uurtje rusten in de koelkast.

Hendricksgin met fevertree

Hendricksgin met fevertree

Terwijl je het vlees laat marineren en de tzatziki laat rusten kan je een aperitiefje drinken.

Kook de krielaardappeltjes in 10 minuten gaar. Je hoeft ze niet te schillen.
Zet een grillpan op het vuur en laat die goed heet worden. Veeg het meeste van de droge marinade van het vlees ervan. Leg de lamskoteletten in de pan, bak gedurende 3 minuten aan elke kant.

Smakelijk en geniet ervan,

Lynn

Geef een reactie